Szívecskés sütemény (ahogy én készítem)
kép >>
Hozzávalók:
A tésztához: 17,5 dkg liszt, 7, 5 dkg étkezési keményítő, 1 tojás, 7 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, ½ kocka (12-13 dkg margarin)
A „pereme”: 3 tojásfehérje, 1 kg porcukor, 20 dkg darált dió
Piros színű lekvár
A lisztet és a keményítőt egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a margarint, és alaposan összedolgozzuk. Cipóvá formázzuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük. 1 óra múlva a tésztát lisztezett deszkán kb. ½ cm vastagra nyújtjuk, és szív alakú kiszúróval kb. 40 szívet szaggatunk. Vajazott, lisztezett tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben (kb. 180 fokon) 2 perc alatt elősütjük.
Ezután összekeverjük a 3 tojásfehérjét, 1 kg cukrot és a diót. A masszát apró lyukú csillagcsőrös habzsákba szedjük, és az elősütött szívek peremére nyomjuk (majd jól felfújódik J). A sütőben további 8-10 percig sütjük. A szíveket kiszedjük a sütőből, és kihűtjük. Kiskanállal a szívek közepébe lekvárt teszünk. Málna vagy eperlekvárral próbáljátok ki!
(A legutóbb úgy csináltam, hogy közönséges linzertésztát gyúrtam: nem akarrtam étkezési keményítőt venni...)
Jó étvágyat!!!
|