Szvecsks stemny (ahogy n ksztem)
kp >>
Hozzvalk:
A tszthoz: 17,5 dkg liszt, 7, 5 dkg tkezsi kemnyt, 1 tojs, 7 dkg cukor, 1 cs. vanlis cukor, ½ kocka (12-13 dkg margarin)
A „pereme”: 3 tojsfehrje, 1 kg porcukor, 20 dkg darlt di
Piros szn lekvr
A lisztet s a kemnytt egy tlba szrjuk, hozzadjuk a tojst, a cukrot, a vanlis cukrot, a margarint, s alaposan sszedolgozzuk. Cipv formzzuk, s 1 rra a htbe tesszk. 1 ra mlva a tsztt lisztezett deszkn kb. ½ cm vastagra nyjtjuk, s szv alak kiszrval kb. 40 szvet szaggatunk. Vajazott, lisztezett tepsibe tesszk, s elmelegtett stben (kb. 180 fokon) 2 perc alatt elstjk.
Ezutn sszekeverjk a 3 tojsfehrjt, 1 kg cukrot s a dit. A masszt apr lyuk csillagcsrs habzskba szedjk, s az elsttt szvek peremre nyomjuk (majd jl felfjdik J). A stben tovbbi 8-10 percig stjk. A szveket kiszedjk a stbl, s kihtjk. Kiskanllal a szvek kzepbe lekvrt tesznk. Mlna vagy eperlekvrral prbljtok ki!
(A legutbb gy csinltam, hogy kznsges linzertsztt gyrtam: nem akarrtam tkezsi kemnytt venni...)
J tvgyat!!!
|