BEVEZETÉS HELYETT
Nemrégiben vásároltam egy nagyon szuper szakácskönyvet. Nem azért, mert nagyon szükségem volt rá, hanem más okokból:
1. a barátnőm ajánlotta,
2. Polcz Alaine írónő a szerzője.
Elárulom a címét is: "Főzzünk örömmel!"
No, a kötetet azóta is nagy örömmel forgatom: bővelkedik jó tanácsokkal, és mindig pénzkímélő megoldásokat ajánl. Emellett tudja, hogy manapság a nőnek nemcsak a főzés a dolga (mintha bármikor is csak a főzés lett volna a dolgunk...), ezért leírja, hogyan segíthetünk magunkon, ha csak kevés idő áll a rendelkezésünkre. Emellett olyan szépen, ízesen és humorral ír, hogy a szakácskönyve felér egy irodalmi műalkotással.
Amit még szeretek a könyvben, hogy „megtanít főzni”, tehát mindent teljesen az alapoktól kezd. Az alábbiakban ezeket az alapokat olvashatjátok – de a gyakorlott szakácsok se ugorják át, lehet, hogy ők is találnak benne valami hasznosat!
Tartalom:
Hányféleképpen lehet főzni?
A mosogatásról
Régen és most
Tanuljunk könnyen, gyorsan!
Mi mennyi, és mennyi az annyi?
Nem árulok zsákbamacskát, természetesen ezek a fejezetek Polcz Alaine-től valók: szó szerint tőle vettem J |